Ga je private leasen? Denk ook eens aan private lease overnemen

De beslissing gemaakt om niet een auto te kopen maar toch te gaan private leasen? Geen enkel probleem natuurlijk maar kijk ook eens naar private lease overnemen. Hier lees je waarom!

In 2018 reden ongeveer 150.000 duizend Nederlandser particulier in een private leaseauto. Dit aantal was je jaar daarvoor de helft waardoor je ziet dat private lease heel snel veel populairder wordt. Vaak voor mensen die een auto met geleend geld moeten kopen kunnen private leasemaatschappijen een veel betere prijs bieden die aantrekkelijker is. Maar denk ook goed aan de gevolgen van private lease. Mocht je namelijk eerder het contract verbreken wordt dit een hele dure grap.

Voordelen private lease

  • Kosten van de auto zijn altijd inzichtelijk en zullen niet veranderen waardoor je precies weet wat je kwijt bent. Deze zekerheid heb je bij een gekochte auto niet waardoor je de ene maand heel goedkoop uit kan zijn en de volgende maand heel veel.
  • Spaargeld is niet nodig. Heb je een vast inkomen, geen spaargeld maar wil je wel een nieuwe auto rijden? Ga dan voor private lease
  • Je hebt altijd een auto. Mocht je de leaseauto Total loss rijden krijg je direct een nieuwe. Dit heb je niet bij een gekochte auto maar je moet nog steeds wel die openstaande rekening terugbetalen.
  • Het is vaak goedkoper dan het nieuwkopen van een auto. Dit maakt het gelijk ook veel aantrekkelijker. Eén klein nadeeltje is wel dat als je veel schadevrije jaren hebt het eigenlijk geen voordeel meer oplevert.

Nadelen van private lease

  • Contractbreuk is erg prijzig. Mocht je in een situatie komen waardoor je geen geld meer hebt om de lease nog te betalen is het afkopen van je contract vaak erg prijzig.
  • Het is niet de goedkoopste versie van een auto rijden. Als je niet zoveel geeft om een jongere auto, dan is de beste optie een auto helemaal op te rijden.
  • Let op! Het beperkt je hypotheek tot 60% van je leasebedrag waardoor het aanschaffen van een hypotheek gelijk moeilijker is en je dus minder kan lenen.
  • Zeker als jij niet veelt rijdt met je auto is lease niet heel slim. Je betaalt dan voor iets wat je helemaal niet gebruikt. Je krijgt in 9 van de 10 gevallen ook geen geld terug op het moment dat je minder kilometers gereden hebt.
  • Vaak worden je schadevrije jaren niet meegenomen of vervallen na 3 jaar geen eigen auto. Hierdoor gaat je premie erg omhoog mocht je ooit toch weer een eigen auto kopen en een verzekering af moeten sluiten.

Private lease overnemen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een privaat leasecontract over te nemen. Dit is een goedkopere versie van private lease waardoor je vaak een korter contract hebt en vaak krijg je nog een bonus van de aanbieder als je hem overneemt. Lease overnemen is een win-win situatie. Mensen die het aanbieden willen van de auto af aangezien het vaak onnodig is en het openbreken van het contract erg veel geld kost. Jij als persoon die wilt private leasen krijgt een mooie optie voorgeschoteld met een kortere contractperiode, bonus geld en een mooie leaseauto. Het heeft allemaal zijn voor- en nadelen, kies dus verstandig en kijk goed naar wat jij wilt en wat je nodig hebt.

Super tevreden met de huur, auto was op tijd, spetterende entree gemaakt! 5/5 sterren

Dhr. Nieuwenhuizen, Amsterdam

BMW 530D GT M Sport

Hele fijne ervaring, wat een mooie dag is het geworden. Scherp geprijsd en goede service, precies zoals gehoopt! 5/5 sterren

Mevrouw Ter Horst, Den Haag

Engelse Taxi