Een goedkopere en betere autoverzekering zoeken

Ben je op zoek naar een autoverzekering, of heb je al een autoverzekering maar vraag je jezelf af of deze goedkoper kan? Dan  ben je bij autoverzekering.nl aan het juiste adres. Een autoverzekering afsluiten via Autoverzekering.nl is gemakkelijk. Via de vergelijker op deze website is het heel eenvoudig om een autoverzekering te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke situatie en die bovendien ook nog het meest voordelig is. Om je autoverzekering af te sluiten is het prettig als je van tevoren de volgende gegevens paraat hebt:

  • Het aantal schadevrije jaren die je hebt;
  • Het aantal kilometers die je per jaar gemiddeld rijdt;
  • Het kenteken van de te verzekeren auto.

Bedenk welke dekking je wenst

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten wordt je altijd gevraagd welke dekking je wenst. Je kunt kiezen uit een WA autoverzekering, een WA casco of een All Risk autoverzekering. De meeste mensen kijken naar de leeftijd van hun auto om deze keus te kunnen maken. Heb jij een gloednieuwe of vrij nieuwe auto, dan kies je voor de All Risk autoverzekering. Heb je een auto die ouder is dan tien jaar? Dan kies je voor de WA autoverzekering. Alle auto’s die tussen de vijf en tien jaar oud zijn passen goed onder de WA casco verzekering. Het staat jou vrij om een oude auto All Risk te laten verzekeren maar dat zou niet zo slim zijn. Want wanneer je schade rijdt of je auto total loss verklaart wordt, dan krijg je de dagwaarde terug, en dat is meestal niet zo veel bij een oude auto.

Waar word je op gecontroleerd bij het afsluiten van een autoverzekering?

Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan, dient daarvoor een minimale WA autoverzekering af te sluiten. Autoverzekering vergelijken is verstandig, je kunt er een hoop geld mee besparen. Maar let op, je kunt ook geweigerd worden. Je wordt voordat je autoverzekering definitief is, eerst gecontroleerd op een aantal punten. De verzekeraar kijkt bijvoorbeeld of jij in een risicogebied woont. Wanneer er in de wijk waar jij woont veel auto-inbraken zijn gepleegd de afgelopen periode, dan kan het zijn dat jouw autoverzekeringspremie hoger uitvalt. De verzekeraar checkt ook of je niet geschorst of zelf geroyeerd bent geweest. Ook wordt er gecontroleerd of je niet teveel schade geclaimd het en of je altijd je rekeningen op tijd betaald hebt. Het hebben van een strafblad of een rijontzegging zorgen ervoor dat je door de meeste autoverzekeraars geweigerd zal worden. Heb jij jezelf keurig gedragen in het verkeer en geen gekke dingen gedaan? Dan zal de verzekeringsmaatschappij je al snel een autoverzekering verkopen en kun je eindelijk gaan rijden.

Super tevreden met de huur, auto was op tijd, spetterende entree gemaakt! 5/5 sterren

Dhr. Nieuwenhuizen, Amsterdam

BMW 530D GT M Sport

Hele fijne ervaring, wat een mooie dag is het geworden. Scherp geprijsd en goede service, precies zoals gehoopt! 5/5 sterren

Mevrouw Ter Horst, Den Haag

Engelse Taxi