De voordelen van een draagbaar laadstation ten opzichte van een laadpaal

Laadpaal

Thuis een elektrische laadpaal kan ontzettend handig zijn als je een elektrische auto thuis hebt. Om een laadpaal aan te vragen moet je bij de gemeente zijn, bij de gemeente moet je kunnen aantonen dat je in bezit bent van een elektrische auto. Als de gemeente uiteindelijk akkoord is gegaan krijg je een vaste parkeerplaats in je wijk met een laadpaal erop en niemand anders mag op deze plek parkeren. Mocht je thuis een oprit hebben kun je er ook voor kiezen om een laadpaal te laten plaatsen op je oprit. Als je hem op je oprit laat plaatsen ben je er altijd van verzekerd dat niemand anders je laadpaal ongevraagd gebruikt, want dat kost jou ook alleen maar extra geld omdat het veel stroom verbruikt. De meeste elektrische auto’s laden binnen twee uur op maar de Tesla modellen hebben een laadtijd van 5 -7 uur dit komt doordat de Tesla modellen beschikken over een enorm grote accu vergeleken met andere elektrische auto. De kosten van een elektrische laadpaal voor thuis ligt tussen de 500 en 2500 euro.

Draagbaar laadstation  

Een draagbaar laadstation is iets nieuws in de elektrische autowereld. Het is net iets anders als een laadpaal. Een draagbaar laadstation kun je overal mee naar toe nemen dat is het grote verschil en voordeel met een vaste laadpaal. Een draagbaar laadstation beschikt over 4 verschillende stopcontacten dit is handig omdat het kan zijn dat een BMW of een Tesla verschillende aansluitingen hebben dit laadstation is dus bruikbaar voor verschillende auto’s van verschillende auto merken. Een draagbaar laadstation kun je inpluggen in ieder willekeurig stopcontact je hebt dus niet speciaal een vaste laadpaal nodig dat bespaart je ook weer extra geld. Er is een nadeel aan een draagbaar laadstation het laadt vergeleken met een vaste laadpaal minder snel op. Dit komt doordat de accu veel minder groot is. De kosten van een draagbaar laadstation liggen tussen de 300 en 500 euro.

Hoe laad je je auto op?

 • Kijk naar jou opties
  • Kan er een laadpaal geïnstalleerd worden bij jou thuis
   • Ja, vraag dan een offerte voor een laadpaal
   • Nee, kijk of er andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een draagbaar laadstation
 • Kies de juiste type oplader ( type 1 of 2)
 • Installeer de laadpaal of de oplaadkabel
 • Leg de auto aan de oplader
  • Kijk online naar tips

Super tevreden met de huur, auto was op tijd, spetterende entree gemaakt! 5/5 sterren

Dhr. Nieuwenhuizen, Amsterdam

BMW 530D GT M Sport

Hele fijne ervaring, wat een mooie dag is het geworden. Scherp geprijsd en goede service, precies zoals gehoopt! 5/5 sterren

Mevrouw Ter Horst, Den Haag

Engelse Taxi