De gevaren van onverzekerd rijden

Als je bent zoals de meeste mensen, komt de gedachte aan rijden zonder verzekering waarschijnlijk nooit bij je op. Waarom zou je immers ooit zonder autoverzekering rijden? Nou, wat blijkt, er zijn eigenlijk veel redenen waarom mensen ervoor kiezen om zonder verzekering te rijden. Misschien kunnen ze het zich niet veroorloven, of misschien denken ze dat ze het gewoon niet nodig hebben. Wat de reden ook mag zijn, rijden zonder verzekering is een riskante onderneming. Hier lees je waarom je nooit onverzekerd de weg op moet gaan.

1) Het is illegaal

In de meeste landen is het eigenlijk tegen de wet om zonder verzekering te rijden. Als je betrapt wordt op rijden zonder verzekering, kun je een boete krijgen of zelfs je rijbewijs kwijt raken.

2) Je kunt een ongeluk veroorzaken

Als je een ongeluk veroorzaakt en je bent niet verzekerd, kun je aangeklaagd worden voor schade. Niet alleen dat, maar je zou ook aansprakelijk kunnen zijn voor eventuele verwondingen die bij het ongeluk zijn opgelopen.

3) Je kunt jezelf uiteindelijk meer kosten op de lange termijn

Als je een ongeluk krijgt en je bent niet verzekerd, zul je alle schade uit eigen zak moeten betalen. En als je aangeklaagd wordt, kun je uiteindelijk nog meer geld aan schadevergoeding betalen. Uiteindelijk is het het risico gewoon niet waard. 

Conclusie 

Dus daar heb je het – drie goede redenen waarom je nooit onverzekerd de weg op moet gaan. Niet alleen is het illegaal in de meeste staten, maar het is ook ongelooflijk riskant. Als je een ongeluk veroorzaakt, kun je worden aangeklaagd voor schadevergoeding of zelfs aansprakelijk worden gesteld voor de verwondingen die je bij het ongeluk hebt opgelopen. En als je een ongeluk krijgt en je bent niet verzekerd, dan moet je alle schade uit eigen zak betalen. Doe jezelf dus een plezier en laat je verzekeren voordat je de weg op gaat! 

Klik hier voor meer informatie over het verzekeren van je auto.

Super tevreden met de huur, auto was op tijd, spetterende entree gemaakt! 5/5 sterren

Dhr. Nieuwenhuizen, Amsterdam

BMW 530D GT M Sport

Hele fijne ervaring, wat een mooie dag is het geworden. Scherp geprijsd en goede service, precies zoals gehoopt! 5/5 sterren

Mevrouw Ter Horst, Den Haag

Engelse Taxi