Auto kopen Westland: Occasion of nieuw?

Het kan zijn dat je de auto waar je best vaak in rijdt een aantal jaartjes mee is gegaan, maar eigenlijk zou je graag binnenkort een nieuwe willen kopen. Hier heb je al een flinke tijd voor gespaard en je hebt eindelijk het bedrag wat je nodig hebt om een mooie nieuwe auto te kopen. Dat voelt vast erg fijn! Nu moet je nog gaan zoeken naar auto’s die je graag zou willen hebben en die ook binnen je budget zitten. Deze auto’s moeten natuurlijk wel aan jou wensen voldoen en door goed te zoeken kan je de perfecte auto voor jou tegen komen. Waarschijnlijk weet je al welk merk en welke auto’s je graag zou willen kopen. Dit is een goede basis om mee te beginnen, kijk namelijk eerst naar de auto’s die je graag zou willen hebben en vergelijk deze ook met elkaar. Vergelijk niet alleen de prijzen, maar ook de functies die de auto heeft zoals stoelverwarming, sensoren, camera’s en andere comfort functies. Wanneer je een selectie hebt gemaakt van verschillende auto’s. Omdat je in het Westland woont kan je autobedrijven gaan zoeken die deze auto’s en merken ook daadwerkelijk verkopen.

Een nieuwe auto te duur? Koop occasions Westland

Soms is de gloednieuwe auto die je graag wilt hebben helaas net iets te duur. Wat je kan doen om deze auto wel te kunnen kopen is nog een tijdje doorsparen. Misschien kan je nog even wachten met een auto kopen of misschien heb je er wel een nodig. Als je echt een auto nodig hebt kan je voor een occasion auto gaan. Dit zijn tweedehandsauto’s waar in gereden is, het kan ook zijn dat het een tweedehands voertuig is waar helemaal niet zo veel is in gereden. Een tweedehandsauto is een stuk goedkoper dan een splinternieuwe. Wanneer je een occasion bij een dealer koopt kan je er van uit gaat dat de auto netjes is opgeknapt voor het verkopen. Een goede dealer verkoopt alleen auto’s waarmee je nog een paar jaar kan rijden. Let wel op dat je eerst het voertuig van top tot teen bekijkt en checkt voordat je hem ook koopt, zodat het geen miskoop blijkt te zijn.

Tips om een goede occasion te kopen

Tip 1: Koop een auto die goed is onderhouden, dit moet duidelijk zichtbaar zijn in het interieur en exterieur.

Tip 2: Koop een voertuig niet te snel, omdat je het zo graag wilt. Kijk verder dan die ene auto die perfect lijkt te zijn. Er is een mogelijkheid dat je een andere auto vindt die beter rijdt en beter bij je wensen past.

Tip 3: Vraag of er garantie op de auto zit. Zo ja dan moet je dit zwart op wit krijgen, zodat als er iets is met de auto tijdens de garantie tijd kan je hem altijd nog laten repareren of terugbrengen.

Occasion of nieuw?

Of je nou een nieuwe of een occasion koopt de keuze is aan jou. Wat je moet weten is dat een nieuwe auto meestal snel in waarde daalt en dat een occasion kopen een risico kan zijn.

Bron: GarageWestland.nl

Super tevreden met de huur, auto was op tijd, spetterende entree gemaakt! 5/5 sterren

Dhr. Nieuwenhuizen, Amsterdam

BMW 530D GT M Sport

Hele fijne ervaring, wat een mooie dag is het geworden. Scherp geprijsd en goede service, precies zoals gehoopt! 5/5 sterren

Mevrouw Ter Horst, Den Haag

Engelse Taxi