3 voordelen van het kopen van occasions Veenendaal

De aankoop van een auto is een belangrijke beslissing. Wanneer je besluit de sprong te wagen, rijst onvermijdelijk de belangrijkste vraag: koop je een nieuwe of een occasion? Naast de prijs, die een bepalende factor is bij de aankoop van een tweedehandswagen, zijn er nog andere elementen waarmee je rekening moet houden bij het maken van een keuze! Een tweedehands auto heeft 5 belangrijke voordelen.

1. De prijs van een tweedehands auto is zeer voordelig

Dit is HET sterke punt van occasions in Veenendaal. Tweedehands kopen zal altijd goedkoper zijn dan een nieuwe. Want bijna geen enkele auto ter wereld stijgt in waarde als hij de fabriek verlaat. Integendeel, zodra een auto is geproduceerd, verliest hij geleidelijk aan waarde. Hij zal in de meeste gevallen met een kleine korting worden verkocht, of met een gereduceerde prijs.

Zodra een auto wordt gekocht en ermee wordt gereden, verliest hij gewoonlijk ongeveer 20% van zijn waarde ten opzichte van de catalogusprijs. Deze prijs daalt met de tijd en waardeverliezen tot 50% in 3 jaar (vaak op niche-auto’s of auto’s die wijd verspreid zijn) komt geregeld voor. Dit is dus een uitkomst als je een koper bent en een recente tweedehands auto wilt kopen.

2. Opties worden in de prijs meegerekend

Wanneer je een occasion koopt, heb je, net als bij een nieuwe, de mogelijkheid te kiezen tussen verschillende gamma’s van modellen. Maar ook verschillende afwerkingen. Wanneer je een zeer eenvoudige behoefte hebt of een beperkt budget, moet je vaak genoegen nemen met wat minder opties. Dit geldt des te meer voor nieuwe auto’s. Elke optie vraagt een hoge prijs. Bij nieuwe auto’s zijn opties en pakketten duur. Een occasion kopen betekent ook dat je de kans hebt om dezelfde auto te kopen, maar niet nieuw, maar wel recent en beter uitgerust. Bijvoorbeeld met een zwaardere motor, automatische versnellingsbak, afwerking of pakket opties. Allemaal zaken die met de tijd toegankelijker worden. De opties verwateren snel in de prijs en worden mettertijd steeds moeilijker te rechtvaardigen.

3. Je kunt de auto van je dromen kopen

De auto van je dromen is niet per se een Ferrari of een Porsche. Ook eenvoudigere auto’s lagen toen ze op de markt kwamen voor velen niet binnen het bereik. Ze waren destijds te duur of niet aangepast aan de behoeften. Er zijn vele voorbeelden, zoals de oude Mercedes A-Klasse, die mooie mini-monocabines die vandaag niet meer bestaan, vervangen door de aantrekkelijke nieuwe A-Klasse, die een assertieve en sportieve compacte auto is. Dit is ook het geval voor auto’s zoals cabriolets en coupés, waarvan de prijzen zich snel op een vrij laag niveau kunnen stabiliseren. Net zoals de grote luxe sedans die soms met een waanzinnige snelheid een groot deel van hun waarde verliezen. De auto van je dromen kopen of de auto die je als jonge bestuurder of als jonge ouders wilde hebben, ligt dus binnen ieders bereik. Doe je onderzoek en maak de juiste keuze.

Super tevreden met de huur, auto was op tijd, spetterende entree gemaakt! 5/5 sterren

Dhr. Nieuwenhuizen, Amsterdam

BMW 530D GT M Sport

Hele fijne ervaring, wat een mooie dag is het geworden. Scherp geprijsd en goede service, precies zoals gehoopt! 5/5 sterren

Mevrouw Ter Horst, Den Haag

Engelse Taxi